Duitse Straathof-boedel in de verkoop

1 december 2017
Stalbrand

Voor Adriaan Straathof is het boek gesloten in Duitsland. Hij heeft een permanent beroepsverbod en de banken verkopen zijn bezittingen. Dit meldt Boerderij.nl.

De huidige bewindsvoerders hebben naar eigen zeggen veel tijd gestoken in het oplossen van de misstanden bij de voormalige bedrijven van Straathof. Zo zouden er miljoenen zijn geïnvesteerd in maatregelen die ten goede komen aan dierenwelzijn en milieu. Ook zou er geen onenigheid meer zijn met de dierenarts van Landkreis, dat de bedrijven van Straathof controleert.

Het bedrijf van Straathof bezit 11 locaties in Duitsland met een totaal van 55.000 zeugen die 1.500.000 biggen per jaar produceren. Naar schatting 200.000 biggen sterven per jaar in de stallen, zonder diergeneeskundige hulp. Hopelijk zorgt een nieuwe eigenaar voor een betere behandeling van de dieren. In de huidige opzet is de aandacht voor dierenwelzijn ver te zoeken, zelfs zonder misstanden.

Varkens in Nood voert campagne om voor Straathof ook in Nederland een beroepsverbod af te dwingen. Plannen en aanvragen van Straathof voor de uitbreiding en verbouwing van megastallen vechten wij aan met behulp van juridische procedures. Dat kunnen we doen dankzij uw hulp!

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Dertien miljoen varkens in de intensieve veehouderij hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de varkens

Nee, bedankt (ik ben al donateur)