Gouden Koe 2010 voor beste campagne naar Wakker Dier

7 oktober 2010
Standaard afbeelding

Wakker Dier heeft donderdagavond de Gouden Koe gewonnen voor de beste dierencampagne van het afgelopen jaar. De dierenbeschermingsorganisatie kreeg de prijs, die dit jaar voor de tweede maal werd uitgereikt, tijdens het Dierenbal 2010. Presentatrice Andrea van Pol, bekend van Vroege Vogels, overhandigde het gouden beeld aan Hanneke van Ormondt van Wakker Dier.

Tien organisaties presenteerden in het Amsterdamse Hotel Arena hun leukste actie, mooiste campagne of beste resultaat ten overstaan van de genodigden en een kritische jury. De campagne van Wakker Dier over Kiloknallers van C1000, viel bij juryleden Marianne Thieme, Loretta Schrijver en Jort Kelder het meest in de smaak. "Niemand wil meer kiloknallers dankzij Wakker Dier", aldus de Jury. Wakker Dier neemt daarmee de wisseltrofee over van Bont voor Dieren, die vorig jaar de Gouden Koe ontving voor haar campagne tegen de nertsenfokkerij in Nederland.

Het Dierenbal is hét jaarlijkse evenement voor dierenbeschermend Nederland en geeft medewerkers van verschillende dierenwelzijnsorganisaties de kans om elkaar te ontmoeten en nieuwe samenwerkingsverbanden te smeden. Ook laat het feestelijke evenement zien dat dierenwelzijn een onderwerp is dat niet langer genegeerd kan worden. Naast de stichtingen die het bal organiseerden gaven donderdagavond bekende politici, schrijvers en tv-persoonlijkheden acte de présence.

De vierde editie van het Dierenbal werd georganiseerd door Varkens in Nood in samenwerking met AAP, Biologica, Bont voor Dieren, Brooke Hospital for Animals, CAS International, de Dierenbescherming, de Dierenbescherming afdeling Amsterdam, Dier & Recht, Nederlandse Vegetariërsbond, Nederlandse Vereniging voor Veganisme, Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren, Wakker Dier en WSPA Nederland.

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Dertien miljoen varkens in de intensieve veehouderij hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de varkens

Nee, bedankt (ik ben al donateur)