Liefde en varkensleed in nieuw seizoen Boer zoekt Vrouw

Brief

Varkens in Nood is een snelle publiekcampagne gestart rond het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw. De reden: de naar romantiek smachtende boer David wil in Roemenië een megastal voor varkens beginnen. En al gunnen we hem alle geluk in de liefde – dat plan moet natuurlijk in de prullenmand.

Als boer David zijn zin doordrijft, bouwt hij 13 oude, vervallen stallen op het Roemeense platteland om tot één grote varkensfabriek. ,,Nieuw dak er op, nieuwe zijkanten, beetje ventilatie, stroom, de waterleidingen en dan zijn we wel klaar,” vertelt hij glimmend van trots aan Yvon Jaspers tijdens de introductieaflevering.

Daarbij gaat hij echter voorbij aan het feit dat varken veel meer nodig hebben dat dan. Want varkens zonder buitenruimte, zonder stro, zonder modder, dat zijn diep ongelukkige wezen.

Goede hoop

Het goede nieuws: de verbouwing moet nog beginnen. Het is dus nog niet te laat. En we hebben goede hoop dat David over te halen is om de varkens met rust te laten, want in dezelfde introductiefilm zegt hij dat hij eigenlijk vooral van de landbouw houdt. Zaaien, kijken hoe het graag groeit, oogsten: daar gaat zijn hart pas echt sneller van kloppen.

Wil je helpen om David ervan te overtuigen dat de akkerbouw of, desnoods, de biologische veeteelt een betere weg is naar het geluk dan het uit de grond stampen van een megastal? Download dan onze brief en stuur hem op naar Boer Zoekt Vrouw, Postbus 398, 1115 ZH, Amsterdam-Duivendrecht, tav David, of upload hem op de website van Boer Zoekt Vrouw.

Deel dit artikel