PETA Duitsland klaagt “goede” varkensboeren aan

2 mei 2017

En alweer is er beeldmateriaal naar buiten gebracht waaruit blijkt dat varkens in de vee-industrie een miserabel leven leiden. Deze keer uit Duitsland. De organisatie PETA heeft bedrijven bezocht, die deelnemen aan de 'Initiative Tierwohl' (een initiatief voor beter dierenwelzijn). Het schokkende resultaat: zeven bedrijven worden aangeklaagd voor wetsovertredingen!

De gefilmde bedrijven mogen dan zogenaamd een hoger niveau van dierenwelzijn hebben, maar op de openbaar gemaakte beelden zijn weer vele misstanden te zien: dode varkens tussen de levende, kreupele varkens die aangevreten worden door hun hokgenoten, zieke biggen, volle stallen, benauwde varkens en zeugen gestresst in kooien. Van een goed dierenwelzijn is hier absoluut geen sprake.

“Initiative Tierwohl” is een samenwerkingsverband van supermarkten en boeren. Van elke kilo verkocht vlees gaat 4 cent naar het initiatief, om daarmee boeren te ondersteunen om aan de eisen van 'Tierwohl' te voldoen. De eisen zijn ongeveer vergelijkbaar met het Beter Leven keurmerk met 1 ster. Jaarlijks worden aangekondigde controles uitgevoerd en wordt gekeken of bedrijven aan de eisen voldoen. Uit de beelden blijkt duidelijk dat deze controles lang niet voldoende zijn om dierenwelzijn te garanderen. Helaas zijn varkens in dit soort stallen dus nog heel ver verwijderd zijn van een goed leven.

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Dertien miljoen varkens in de intensieve veehouderij hebben ook jouw hulp nodig.

Ja, ik help de varkens

Nee, bedankt (ik ben al donateur)