Sinterklaasactie groot succes: nu al meer dan 2.900 ruiven met stro voor de varkens!

Dank u, Sinterklaasje!

Onze sinterklaasactie van 2020 is een enorm succes: jullie hebben met elkaar bijna 3.000 ruiven met stro gedoneerd! Een geweldig resultaat, waarmee we duizenden varkens in de Nederlandse vee-industrie blij kunnen maken.

Duizenden ruiven met stro

Wat ontzettend fijn dat jullie zo massaal hebben bijgedragen aan onze crowdfundactie om de varkens deze Sinterklaas een ruif gevuld met stro te geven! Ruim 2.600 deelnemers doneerden met elkaar al bijna 59.000 euro. Dit bedrag loopt nog op, er komen nog steeds donaties binnen voor ruiven en stro. Van het gedoneerde bedrag kunnen we bijna 3.000 ruiven mét strobaal cadeau geven aan de varkens.

Minder verveling in de stal

Met de stroruiven pakken we de verveling aan in de Nederlandse varkensstallen. Stro in een ruif geeft varkens de kans om lekker te wroeten en te onderzoeken. Dat is hard nodig, want de slimme varkens vervelen zich enorm in een kaal hok. Op de ijzeren ketting met plastic bal die ze nu vaak krijgen, zijn ze al snel uitgekeken. Maar met stro in de stal kunnen varkens zich goed vermaken.

Beter welzijn voor de varkens, ook in de toekomst

Een ruif met stro biedt langdurig plezier aan meerdere varkens tegelijk. Varkens kunnen stro uit de ruif trekken en hokgenootjes kunnen spelen met stro dat op de grond valt. Zo maakt iedere ruif een hok vol varkens blij. De gedoneerde stroruiven maken dus voor bijna 30.000 varkens een groot verschil! Daarbij zijn de ruiven navulbaar, waardoor ook volgende groepen varkens er plezier aan kunnen beleven. Dankzij de gedoneerde strobalen kunnen varkenshouders de ruiven nog een tijd lang gratis blijven vullen.

Bedankt!

Namens de varkens willen wij iedereen die heeft bijgedragen hartelijk bedanken! Jullie gulle donaties maken het mogelijk om een flink aantal varkens dit jaar een wat leuker leven te geven. De feestdagen kunnen voor ons niet meer stuk!

Deel dit artikel
Sanne Roelofs

Als bioloog voerde ik vijf jaar lang wetenschappelijk onderzoek uit naar het gedrag en welzijn van varkens in de intensieve varkenshouderij. Dit werk bracht me oog in oog met het dierenleed dat zich op varkensbedrijven afspeelt. Varkens worden behandeld als producten en niet als de slimme, nieuwsgierige levende wezens die ze zijn. Dit wil ik veranderen. Bij Varkens in Nood zet ik me daarom in voor de miljoenen varkens in de Nederlandse vleesindustrie.