Slecht nieuws voor Straathof

Zeug

Een van de zeugen van Straathof. Bron foto: ARIWA

Een eerste succes in de Straathof-campagne! Onze roep om een beroepsverbod voor de ‘varkensbaron’ is al gehoord in politiek Den Haag. Frank Futselaar van de SP en Femke Arissen van de PvdD dienden een motie in die veehouders met een buitenlands beroepsverbod in Nederland kan stoppen. Die motie is nu in de Tweede Kamer aangenomen.

In de motie van Futselaar en Arissen staat het volgende: “Constaterende dat op dit moment veehouders met een beroepsverbod in het buitenland in Nederland actief kunnen zijn, roepen we de regering op zich op Europees niveau in te spannen voor het gebruik van zwarte lijsten voor houders van dieren die een beroepsverbod hebben gekregen.”

De motie is met een ruime meerderheid aangenomen. VVD, CDA en nog wat partijen stemden tegen, maar dat was te verwachten. Het feit dat de motie is aangenomen, bewijst volgens ons dat de politiek het belachelijk vindt dat iemand die zijn dieren structureel heeft mishandeld nog steeds boer is. En dat het belangrijk is dat iemand die de Europese welzijnsregels zo ernstig heeft overtreden dat hij een beroepsverbod heeft gekregen, geen kansen meer mag krijgen in andere landen. Nu moeten we zien hoe Europa dit in werking gaat zetten, maar het feit dat onze overheid het grotendeels met ons eens is en daarvoor op Europees niveau in actie gaat komen, is in ieder geval fantastisch nieuws!

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood