Solidariteit in tijden van onzekerheid

15 mei 2020
Vakens in Nood - Blije varkens in de modder
Copyright Sabine Grootendorst/Varkens in Nood

Zo blij als een varken in de modder, dat worden wij van al jullie lieve, ontroerende en opbeurende steunbetuigingen in deze uitdagende tijden!

De hele wereld kampt met de gevolgen van de coronacrisis en onze nabije toekomst is plotseling onzeker. Toch zijn er ook mooie ontwikkelingen. Nu we collectief geconfronteerd worden met de effecten van virussen, klimaatchaos en economische tegenspoed, ontstaat een globale opbloei van liefde en solidariteit.

Het is fantastisch om te ervaren hoe onze achterban ook in deze crisis pal achter onze missie blijft staan. We zouden het goed begrijpen als mensen nu wat meer aandacht zouden hebben voor hun eigen problemen, daarom is de niet aflatende steun voor de varkens extra hartverwarmend. Wij zijn blij en trots dat jullie samen met ons blijven strijden!

We ontvingen de aflopen twee maanden vele mooie berichten, waarvan we graag een aantal met jullie delen.

Er is hoop

Mensen spreken bijvoorbeeld hoop uit voor een betere toekomst waarin dierenwelzijn niet langer onderaan de lijst staat maar hoog op de - persoonlijke, politieke en maatschappelijke – agenda. Zo schrijft Sylvia ons:

“Ik hoop zo voor alle dieren dat mensen nu eens gaan nadenken waar ze mee bezig zijn. Misschien dat mensen meer gaan nadenken en hun verantwoordelijkheid nemen ten opzichte van de dieren.”

En lieten Michel en Ellen weten:

“Ik hoop dat de crisis waarin we ons nu bevinden, iets positiefs zal opleveren voor al deze onmondigen. We wensen jullie veel succes en tegelijk hopen we dat er een nog grotere slag gemaakt zal worden, ten gunste van de dieren, om de wereld nog mooier te maken!”

Karin zegt hierover: 

“Bepaalde liefdevolle inzet voor het leven en welzijn van anderen wordt door de massa erkend en bejubeld. Terwijl ander, even liefdevol werk, zoals voor de varkens, door relatief weinig mensen wordt begrepen en gewaardeerd. Er komt een tijd dat we massaal gaan zien dat alle levende wezens, ongeacht welk fysiek jasje eromheen zit, evenveel waard zijn.”

Steun in allerlei vormen

Onze donateurs lieten de varkens niet in de steek, misschien zelfs ondanks persoonlijke financiële uitdagingen. Hannah liet weten dat ze ons niet vergeten is en ons zelfs extra steunt:

Zojuist € 20,00 extra gedoneerd, naast mijn vaste bijdrage ieder jaar. Doe het graag voor jullie, vooral nu de wereld stilstaat, beweeg ik een beetje naar jullie toe, om jullie te ondersteunen in deze barre tijden.”

Natuurlijk zijn we heel blij en dankbaar dat mensen die het financieel konden dragen achter de varkens zijn blijven staan. Maar ook mensen met minder draagkracht vergaten de varkens niet. Zo verblijdde Bep ons met een mooi compliment:

“Jullie doen dapper werk. Ik ben niet in de omstandigheid jullie financieel te steunen. Maar… respect en petje af.”

Ook Adrie wenste de collega’s alle goeds toe:

“Jullie werken misschien ook thuis. En dan is alles toch anders dan dat je in een team samenwerkt. Ik wens jullie succes toe bij jullie werk en in jullie thuissituatie. Moed en wijsheid gewenst in deze tijd.”

Daarna stak ook Aleid ons een hart onder de riem:

“Hulde aan jullie doorzettingsvermogen! Ik vind het nog steeds geweldig wat jullie doen en hoop dat jullie niet de moed verliezen. Sterkte en ga zo door.”

Zulke berichten zijn altijd fijn om te krijgen en onder de huidige omstandigheden raken ze ons meer dan ooit. Ontzettend bedankt, varkensvrienden!

Wij zijn ontroerd en dankbaar dat onze achterban ook nu het lot van varkens niet uit het oog verliest. Dat een groeiende groep mensen uitkijkt naar een betere wereld voor dieren en mensen, en zich daar samen voor wil inzetten. Dat inspireert ons enorm, wij blijven ons met hernieuwde energie inzetten voor onze gezamenlijke missie. Nogmaals ontzettend bedankt voor al jullie steun, op welke manier dan ook.

Wees lief voor elkaar, blijf gezond en blijf strijden voor de dieren!

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Dertien miljoen varkens in de intensieve veehouderij hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de varkens

Nee, bedankt (ik ben al donateur)