Tweede editie Gouden Koe verkiezing tijdens Dierenbal 2010

1 oktober 2010
Standaard afbeelding

Op donderdag 7 oktober wordt voor de tweede keer de moeder aller dierenprijzen uitgereikt: de Gouden Koe voor de beste dierencampagne van het jaar. De verkiezing vindt plaats tijdens de vierde editie van het Dierenbal, hét evenement voor dierenbeschermend Nederland. 

Andrea van Pol, bekend van Vroege Vogels, presenteert de verkiezing. Zij geeft elke kandidaatorganisatie twee minuten de tijd om de leukste actie, mooiste campagne of het beste resultaat van het afgelopen jaar te presenteren ten overstaan van honderden genodigden en een kritische jury. Bekende dierenvrienden Marianne Thieme, Loretta Schrijver en Jort Kelder vellen hun oordeel en bepalen welke organisatie de Gouden Koe in ontvangst mag nemen.

Het Dierenbal is hét netwerkmoment voor medewerkers van dierenbeschermingsorganisaties. “Het is een unieke gelegenheid om elkaar te ontmoeten, bij te praten en nieuwe plannen te bedenken”, stelt Hans Baaij, directeur van initiatiefnemer Varkens in Nood. “daarnaast is het een goede gelegenheid om dierenwelzijn extra onder de aandacht te brengen.”

De dierenwelzijnsbeweging in Nederland heeft een groot maatschappelijk draagvlak. Dierenbeschermers bevinden zich in de meest uiteenlopende sectoren, van politiek links tot rechts, bij de overheid, in de wetenschap, de media en het bedrijfsleven. Zo zetten honderden organisaties zich in voor dierenwelzijn, van asielen en dierenambulances tot grote campagneorganisaties. Het Dierenbal brengt velen van hen samen.

Het Dierenbal wordt georganiseerd door Varkens in Nood in samenwerking met AAP, Biologica, Bont voor Dieren, Brooke Hospital for Animals, de Dierenbescherming, de Dierenbescherming afdeling Amsterdam, Dier en Recht, CAS International, Nederlandse Vegetariërsbond, Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren, Nederlandse Vereniging voor Veganisme, Wakker Dier en WSPA Nederland.

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Dertien miljoen varkens in de intensieve veehouderij hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de varkens

Nee, bedankt (ik ben al donateur)