[VIDEO] M6NTHS

5 februari 2019

China viert vandaag de start van het nieuwe jaar: het jaar van het varken! Voor de meeste varkens valt er helaas weinig te vieren. Tijdens het jaar van het varken worden alleen in Nederland al meer dan 15 miljoen varkens geboren en geslacht. Het overgrote deel van die varkens zal het korte en treurige leven (zes maanden) slijten in dieronvriendelijke megastallen. Ze zullen nooit buiten komen, nooit wroeten en nooit een modderbad nemen. Speciaal voor de start van het jaar van het varken, vertonen wij tijdelijk de korte documentaire M6NTHS (6 Months) van de Nederlandse filmmaker Eline Helena Schellekens. Deze hartverscheurende film toont het leven door de ogen van een varken, van geboorte tot slacht.

Filmmaker Schellekens: “Een goed voornemen voor het jaar van het varken is om dit bijzonder intelligente dier beter te leren kennen. M6NTHS gaat over een klein biggetje dat opgroeit in de intensieve veehouderij en nooit van zijn leven buiten komt. Wij als consumenten dragen met zijn allen verantwoordelijkheid voor dit onnodige leed; we willen veel voor weinig en gooien makkelijk weg. Zouden we dezelfde keuzes maken als we het biggetje in de ogen kijken?”

Wacht niet te lang: de video is slechts tot 18 februari te bekijken!

Wil je iets doen voor alle varkens in de intensieve veehouderij? Teken het Europees burgerinitiatief tegen het kooien van dieren!

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Dertien miljoen varkens in de intensieve veehouderij hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de varkens

Nee, bedankt (ik ben al donateur)