GaultMillau: De Kas Duurzaam Restaurant van het Jaar

Standaard afbeelding

Maandag 31 oktober heeft de prestigieuze restaurantgids GaultMillau het Amsterdamse restaurant De Kas uitgeroepen tot Duurzaam Restaurant van het Jaar. In samenwerking met de stichtingen Varkens in Nood en Natuur&Milieu is dit het tweede jaar dat deze prijs wordt uitgereikt op de GaultMillau Awards, dé avond voor culinair Nederland.

Een jury bestaande uit GaultMillau, Stichting Varkens in Nood en Stichting Natuur&Milieu heeft de genomineerden beoordeeld op hun duurzame inspanningen. Ook dit jaar werd de trend gesignaleerd dat steeds meer restaurants aandacht hebben voor biologische, regionale- en seizoenproducten en krijgt groente een groter aandeel in de gerechten. Ook vegetarische gerechten verschijnen steeds meer op de menu’s.

Zoals de naam al doet vermoeden beschikt Restaurant en Kwekerij De kas over eigen kweekkassen waar samen met een stuk akker in de Beemster de kruiden en groenten voor de gerechten worden verbouwd. Wat lekker is, komt hier dus niet van ver. De producten op de menukaart komen uit de zeer directe omgeving. Er is respect voor de natuur en voor het dier, zo wordt het vlees gehaald in Baambrugge bij de Lindenhoff en is de vis in het juiste seizoen gevangen. Voor de vegetarische gasten is een geheel vlees- en visloos menu mogelijk. Met de wijn is ook alles in orde: heel veel biologisch en biologisch-dynamisch werkende wijnboeren sieren de ruime kaart.

Een goede waardering in de GaultMillau restaurantgids helpt fijnproevers niet alleen op weg naar de beste restaurants, maar ook naar een steeds groter aantal restaurants die rekening houden met milieu, dierenwelzijn en duurzaamheid.
Stichting Varkens in Nood en Stichting Natuur&Milieu zijn blij dat een prestigieus en door chef-koks zeer gewaardeerd instituut als  GaultMillau zich inzet voor dierenwelzijn en milieu.

Deel dit artikel