Laatste kans om te tekenen tegen kooien!

Stop de kooien!

Het Europese burgerinitiatief tegen het kooien van dieren is al ruim 1,3 miljoen keer ondertekend. Dat is fantastisch! Volgende maand bieden we het initiatief aan in Brussel. Help jij ons naar 1,5 miljoen handtekeningen?

Wegkwijnen in krappe kooien

Natúúrlijk horen dieren hun leven niet te slijten in krappe kooien. Een zeug, die zich in haar kraamkooi niet kan omdraaien, kippen die nog steeds in legbatterijen leven, konijnen wiens pootjes verwond raken door de metaaldraden van hun kooi. Het is van de zotte en niet meer van deze tijd.  

Grootste dierencampagne ooit

Het afgelopen jaar zijn we daarom, op initiatief van CIWF, de grootste dierencampagne ooit begonnen! Dit Europees burgerinitiatief moet voor eens en altijd een einde maken aan het kooien van dieren in de vee-industrie. Samen met tientallen Europese organisaties hebben we al ruim 1.300.000 handtekeningen opgehaald! Het is hartverwarmend dat zoveel Europese burgers het er blijkbaar over eens zijn: dieren horen niet in een kooi!

Genoeg officiële handtekeningen nodig

We hebben 1 miljoen goedgekeurde handtekeningen nodig. Dus misschien zijn we er al! Maar de ervaring leert dat een groot deel van de handtekening kan worden afgekeurd als er bijvoorbeeld onvolledigheden in staan of als iemand dubbel heeft getekend. Daarom is jouw hulp nog één keer nodig, want één stem te weinig betekent dat Europa ons verzoek gewoon kan negeren.

Heb jij nog niet getekend? Dan kun je dat hier doen. Let op: een ondertekening van een Europees burgerinitiatief is alleen geldig in combinatie met alle contactgegevens!

En heb je al wel getekend? Stuur dit bericht dan door naar zoveel mogelijk vrienden en familie.

Het is van cruciaal belang dat wij de Europese overheid laten weten dat het kooien van dieren niet langer acceptabel is. Het tijdperk van kooien is voorbij!

Ontzettend bedankt namens honderden miljoenen Europese dieren!

Deel dit artikel
Frederieke Schouten

Als veearts werkte ik zeven jaar lang tussen de varkens in de intensieve veehouderij. Ik werd daar dagelijks geconfronteerd met structurele misstanden en schrijnend dierenleed. Toen ik inzag dat ik als veearts te weinig kon doen voor de varkens maakte ik de overstap naar Varkens in Nood. Nu ben ik directeur van dierenrechtenorganisaties Varkens in Nood en Dier&Recht en probeer ik als actievoerder het welzijn van miljoenen varkens in Nederland te verbeteren.