Sluit slachthuis Gosschalk

Gesloten

Sluit slachthuis Gosschalk

Succes! Vandaag (2 juli) heeft de NVWA de werkzaamheden in slachthuis Gosschalk per direct opgeschort! Het slachthuis moet vandaag de werkzaamheden afronden en mag vanaf morgen geen slachtwerkzaamheden meer uitvoeren. Gosschalk mag pas weer met de NVWA in gesprek over een hervatting van de werkzaamheden als ze een gedegen plan van aanpak hebben om de misstanden aan te pakken. Dit is een fantastisch resultaat dat we niet hadden kunnen bereiken zonder jullie hulp: hartelijk dank voor jullie steun!

Naar het zien van de undercoverbeelden gaat de Tweede Kamer binnenkort in debat met minister Schouten over de structurele misstanden in slachthuizen. Dit is hét moment om strengere maatregelen te eisen: teken de petitie voor verplicht onafhankelijk cameratoezicht!

Een onderzoeker van Varkens in Nood werkte een maand lang undercover in slachthuis Gosschalk en filmde daar afschuwelijke mishandelingen. In dit slachthuis in Epe worden dagelijks tot wel duizenden varkens en honderden koeien geslacht. Dieren worden hard geschopt en geslagen, weggesleept aan hun oren en zelfs opgejaagd met stroomschokken op hun genitaliën. Varkens in Nood doet aangifte van dierenmishandeling en start een petitie om dit slachthuis per direct te sluiten. De minister moet snel ingrijpen om verdere overtredingen te voorkomen.

Structurele dierenmishandeling

De voortdurende overtredingen zijn een gevolg van een volledig verziekte en afgestompte bedrijfscultuur waarin het mishandelen van dieren tot de alledaagse werkzaamheden behoort. Onze onderzoeker werd al snel door zijn nieuwe collega’s aangespoord om harder te slaan bij het opdrijven van de angstige dieren. 

Ernstig dierenleed ondanks cameratoezicht en inspecties NVWA

Ook werd hij bij het inwerken gewaarschuwd voor het cameratoezicht en gewezen op de dode hoeken die buiten het bereik vallen van die camera’s. Het toezicht door de NVWA blijkt eveneens een wassen neus. Medewerkers waarschuwen elkaar als de inspecteur in de buurt is en laten het weten wanneer deze weer is vertrokken.

Dit horrorslachthuis moet sluiten!

Onze undercoverbeelden maken pijnlijk duidelijk dat de afschuwelijke mishandelingen in dit slachthuis geen incidenten zijn. Ze zijn een rechtstreeks gevolg van falend toezicht en een extreem dieronvriendelijke bedrijfscultuur. De eigenaren van het slachthuis zijn volledig verantwoordelijk voor dit dagelijkse dierenleed, daarom doen wij aangifte tegen hen wegens mishandeling. 

Daarnaast roepen we minister Schouten van LNV op om slachthuis Gosschalk per direct te sluiten. Teken jij vandaag nog de petitie om zo snel mogelijk een einde te maken aan deze mishandelingen?

Teken de petitie en sluit slachthuis Gosschalk!

Video

Ja, slachthuis Gosschalk moet per direct worden gesloten!

De structurele mishandeling van duizenden dieren moet stoppen. Ik roep minister Schouten op in actie te komen en dit slachthuis per direct te sluiten.

Deze campagne is afgelopen
Meer doen voor de varkens?
Doneer nu!
Gesloten

Samen naar 50.000 handtekeningen!

40.746
Deel deze campagne