Goedkoop vlees heeft een luchtje

Gesloten

Goedkoop vlees heeft een luchtje

31.305 mensen hebben hun neus al opgehaald!

31.305

Update: Supermarkten stunten nog steeds met goedkoop varkensvlees. Toch zien we ook verbetering. De vraag naar biologisch varkensvlees neemt ieder jaar toe, waardoor meer varkenshouders kunnen omschakelen naar beter welzijn voor de varkens. In 2019 waren er al 180 biologische varkenshouders, die ruim 100.000 varkens huisvesten met respect voor de behoeften van het dier. Varkens in Nood blijft strijden voor een einde aan goedkoop vlees van varkens met een ellendig bestaan. 

Natuurlijk is het verleidelijk, als je rond zes uur ’s avonds door de supermarkt loopt. Vijf pittige braadworstjes voor 3 euro. Of zo’n tweepersoons varkenshaasje met rozemarijn, dat slechts 6,50 euro kost. Wat groenten erbij, even een aardappeltje schillen, en klaar ben je.

Goedkoop vlees is dierenleed

Wie goedkoop varkensvlees koopt, trakteert zichzelf echter op een bordje ellende. Want maak je geen illusies: de dieren die je dan eet, hebben vreselijk geleden. Omdat ze hun korte leven doorbrachten in krappe, duistere stallen, waar ze lucht inademden die zwaar was van ammoniak. Waar ze niet konden wroeten en geen normaal sociaal gedrag konden vertonen, zodat ze uit wanhoop maar in elkaars staart gingen bijten. Als die staart tenminste niet allang zonder verdoving was afgeknipt.

Haal je neus op voor varkensfabrieken

In navolging van bekende Britse dierenvrienden als Stephen Fry, Sting en Jeremy Irons, die er een video over maakten, vragen wij jou om je neus op te halen voor varkensfabrieken. Doe mee met onze campagne, teken tegen de intensieve varkenshouderij. En kies, de volgende keer dat je in de supermarkt staat, lekker biologisch of vleesloos. Jij hebt de macht een einde te maken aan varkensleed. Zo simpel is het.

Video

Deel deze campagne

In de media

Gesloten

Ja, ik haal mijn neus op voor varkensfabrieken en teken nu!

Jort Kelder, Miryanna van Reeden en Maryam Hassouni laten duidelijk zien dat ze hun neus ophalen voor varkensfabrieken, zoals Britse dierenvrienden Stephen Fry, Sting en Moby dat eerder al deden.

Doe ook mee met onze campagne. Teken tegen de intensieve varkenshouderij en kies, de volgende keer dat je in de supermarkt staat, lekker biologisch.

Deze campagne is afgelopen
Meer doen voor de varkens?
Doneer nu!
Deel deze campagne