Varkensvleesonitor

Een stok achter de deur van supermarkten

Al jaren beloven supermarkten om over te stappen van gangbaar varkensvlees naar producten met het Beter Leven keurmerk. Om te controleren of ze vooruitgang boeken, brengen wij iedere maand de Varkensvleesmonitor uit.

De Varkensvleesmonitor laat zien welke supermarkten veel of juist weinig Beter Leven keurmerk in hun assortiment hebben en of ze progressie boeken. Voor de varkens is dit enorm belangrijk, omdat het Beter Leven keurmerk hen een minder ellendig leven biedt.

Lees hier hoe de Varkensvleesmonitor tot stand komt.

Campagnenieuws

Het marktaandeel Beter Leven keurmerk is in de Nederlandse supermarkten per september 2017 70%. Hoogvliet heeft in september Jumbo ingehaald en stijgt naar de tweede plaats.

Lees verder...

Hoogvliet is hekkensluiter af en heeft de belofte vóór 30 juni 2017 te zijn overgestapt op varkensvlees met Beter Leven keurmerk waargemaakt. In juni steeg bij deze keten het aanbod Beter Leven varkensvlees met 22%.

Lees verder...

ALDI maakt een belangrijk deel van de beloftes van begin 2016 waar en heeft nu het hoogste percentage Beter Leven keurmerk bij het verse varkensvlees. Dat bedraagt 90%.

Lees verder...

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood