Verplicht onafhankelijk cameratoezicht in slachthuizen!

Verplicht onafhankelijk cameratoezicht in slachthuizen!

Update: Dankzij onze heftige undercoveractie en jullie tienduizenden handtekeningen is het ons gelukt: er komt verplicht en onafhankelijk cameratoezicht in slachthuizen! De Tweede Kamer vraagt de regering om de overtredingen in Nederlandse slachthuizen de kop in te drukken.

Het is fantastisch dat onze oproep zo breed wordt gesteund in de Tweede Kamer, dat hadden we nooit kunnen bereiken zonder jullie steun. Heel hartelijk dank!

Na het zien van de schokkende undercoverbeelden uit slachthuis Gosschalk gaan er ook in de Tweede Kamer stemmen op een einde te maken aan dit soort misstanden. De Kamer gaat binnenkort met minister Schouten in debat over de structurele problemen bij slachthuizen. Dit is dus hét moment om strengere maatregelen te eisen. Teken daarom nu de petitie voor verplicht onafhankelijk toezicht in slachthuizen!

Tijdelijk sluiten van één slachthuis is niet genoeg

Slachthuis Gosschalk is twee maanden gesloten geweest en is nu onder strenge voorwaarden weer open. Dit resultaat hadden we niet kunnen bereiken zonder jouw hulp! Nu vragen we opnieuw je steun om een einde te maken aan de vele overtredingen in slachthuizen. Want het tijdelijk sluiten van één slachthuis helpt niet tegen de vele mishandelingen die dagelijks in vrijwel elk slachthuis plaatsvinden. 

Teken de petitie voor onafhankelijk toezicht!

Onze undercoveractie bij Gosschalk maakt pijnlijk duidelijk dat het huidige toezicht ernstig tekortschiet. Zelfs mét cameratoezicht en een NVWA-inspecteur in het pand werden dieren geschopt en geslagen, kregen ze illegale elektrische schokken en werden ze voortgesleept aan hun oren. Om dit soort wangedrag effectief te bestrijden, is het noodzakelijk dat het personeel en de dieren altijd volledig zichtbaar zijn voor de camera's. Er mogen geen hoekjes zijn waar dierenmishandeling ongezien blijft. Daarnaast moet het beeldmateriaal gecontroleerd worden door een onafhankelijke partij buiten het slachthuis.

Wil jij ook een einde aan de overtredingen in slachthuizen? Teken de petitie!

In de media

| RTL-Nieuws.nl | Omstreden slachthuis Gosschalk mag weer open
| PartijvoordeDieren.nl | Opnieuw beelden van misstanden in slacht­huizen

Ja, er moet strenger en onafhankelijk cameratoezicht komen in alle slachthuizen!

Ik roep de Tweede Kamer op om in actie te komen!

Deze campagne is afgelopen
Meer doen voor de varkens?
Doneer nu!

Op naar 65.000 handtekeningen!

58.481
Deel deze campagne