Weekend van het Varken 2022

Weekend van het Varken 2022

Kom op zaterdag 10 september naar het Weekend van het Varken en maak kennis met dit bijzondere dier!

Op zaterdag 10 september ben je hartelijk welkom bij tien vijfsterren-varkensboeren die je alles vertellen over de dieren. Hoe slim en sociaal is een varken, en hoe gedraagt een varken zich als hij zich vrij kan bewegen?

Activiteiten

Kinderen kunnen met een varkensquiz een heus diploma verdienen. En met een kleurwedstrijd maken ze kans om een speciale Varkens in Nood-knuffel te winnen! Ook is er een fotowedstrijd: stuur je mooiste varkensfoto van het Weekend van het Varken voor 19 september naar info@varkensinnood.nl en maak kans op een linnen Varkens in Nood-tas!

Maar tijdens het Weekend van het Varken draait het natuurlijk voornamelijk om de varkens! Dit is dé kans om een varken te ontmoeten. Want zeg eerlijk: wanneer kom je die nou tegen?

Ontmoet het varken

Wanneer: zaterdag 10 september, van 10.00 tot 16.00 uur (Let op: Bij De Herkomst in Amsterdam is het op zondag 11 september)
Waar: bij tien vijfsterren-varkensboeren verspreid door Nederland (kijk op de kaart hieronder voor de dichtstbijzijnde deelnemende boer)

Ben je onlangs in Estland, Letland, Litouwen, Polen, Slowakije, Hongarije, Oekraïne, Moldavië, Roemenië, Servië, Bulgarije, Italië of Duitsland geweest? Kom dan niet naar het Weekend van het Varken. Je zou de varkens dan kunnen besmetten met Afrikaanse varkenspest. Dit virus is niet gevaarlijk voor mensen, maar wel levensgevaarlijk voor varkens. Om diezelfde reden mogen de varkens niet gevoerd worden met zelf meegebracht eten.

Deel deze campagne