Overtredingen in slachthuizen: zero tolerance!

Gesloten

Overtredingen in slachthuizen: zero tolerance!

Update: Minister Adema gaat slachthuizen harder aanpakken! Er gaat volgens de minister te veel fout en de sector neemt onvoldoende verantwoordelijkheid: “Het gaat niet om incidenten maar om structurele dierenmishandeling.” Wij zijn blij met de strengere regels, maar helaas is er meer nodig om een einde te maken aan de vele gruwelijke overtredingen.

26.28630.000

26.286

Onderzoek van Varkens in Nood onthult opnieuw ernstige overtredingen in Nederlandse slachthuizen. Varkens worden bij bewustzijn geslacht of belanden levend in het hete water van de broeibak. Het is onacceptabel dat slachthuizen hiermee weg blijven komen! Wij eisen een zerotolerancebeleid voor deze afschuwelijke overtredingen.

Uit de inspectierapporten van de NVWA blijkt dat slachthuizen geregeld grove fouten maken bij het verdoven van varkens en het doorsnijden van de halsslagader. Ook de controles of dieren daadwerkelijk bewusteloos of dood zijn, schieten ernstig tekort. Het slachten moet allemaal zo snel en goedkoop mogelijk, met gruwelijke gevolgen voor de dieren.

Topje van de ijsberg

Al sinds 2018 onthult Varkens in Nood de ernstige overtredingen die de NVWA vaststelt in Nederlandse slachthuizen. Het toezicht van de NVWA is steekproefsgewijs, dus het werkelijke aantal overtredingen ligt vele, vele malen hoger. Dat moet stoppen!

Zerotolerancebeleid

Deze afschuwelijke overtredingen mogen nóóit voorkomen. Alle waarschuwingen en boetes hebben tot nu toe niets geholpen; het is tijd voor een zerotolerancebeleid! De minister moet strenge maatregelen nemen om te garanderen dat geen enkel varken meer bij bewustzijn wordt geslacht.

Strijd je mee? Onderteken de brandbrief!

Ja, ik teken voor een zerotolerancebeleid!

Er moeten per direct strenge maatregelen komen zodat geen enkel dier bij bewustzijn wordt geslacht.

Statusbericht


Deze campagne is afgelopen
Meer doen voor de varkens?
Doneer nu!
Gesloten

Zojuist getekend

  • Hans Overmeer (11 maanden 2 weken)
  • Nabila Mokrane (11 maanden 2 weken)
  • Jakub Kowalski-Wieloska (11 maanden 2 weken)
  • Armin Bajraktarević (11 maanden 2 weken)
  • Antonio Sanchez Martinez (11 maanden 2 weken)
Deel deze campagne