33.072 mensen hebben getekend!

0
30.000

Ja, ik teken voor zorg voor zieke dieren!

De slechte leefomstandigheden in de intensieve varkenshouderij maken dieren massaal ziek. Zieke en gewonde varkens worden vaak aan hun lot overgelaten. Dat is wettelijk verboden en onacceptabel. Ik eis dat zieke varkens de zorg krijgen die ze nodig hebben!

Lees hier de volledige petitietekst

Deze petitie is gesloten op dinsdag 26 juni. Het is helaas niet meer mogelijk om te tekenen.

Meer doen voor de varkens?

Word donateur

Ziek van de intensieve veehouderij

Horrorbeelden uit de Nederlandse varkensindustrie
Dit zijn recente undercoverbeelden uit Nederlandse varkenshouderijen. Ze tonen het schokkende leven van zieke en gewonde varkens. De varkenssector zal waarschijnlijk zeggen dat de beelden niet representatief zijn. Helaas zijn ze dat wel. Het gaat om opnames uit gewone Nederlandse varkensstallen waar goedkoop vlees geproduceerd wordt. Bij herhaalde bezoeken werd steeds dezelfde ellende aangetroffen.

Wie durft er nog goedkoop varkensvlees te eten?
Heb je de beelden gezien? Stel jezelf dan deze vraag: kan ik het ethisch, en voor mijn eigen gezondheid en die van mijn kinderen, nog verdedigen dat ik vlees eet van varkens die zo ziek zijn?

Varkens zijn massaal ziek
De leefomstandigheden van varkens zijn vaak erg zwaar. Slecht voer, vervuilde lucht, harde vloeren, stress, verveling, pijnlijke ingrepen. De meesten zijn ziek. Ze hebben ontstekingen (meer dan de helft heeft een long- of borstvliesontsteking!), maagzweren, wonden, abcessen… En heel veel varkens zijn kreupel. 

Wat kun jij doen?

  1. Teken onze petitie. De Wet dieren is heel duidelijk over de wijze waarop varkens verzorgd moeten worden, maar overtredingen zijn meer regel dan uitzondering. Wij roepen landbouwminister Schouten op om eindelijk de wet te handhaven. Hoe meer mensen ons steunen, hoe sterker we staan. Help de varkens en sluit je aan!
     
  2. Stop met het eten van dit soort varkensvlees en moedig anderen aan dat ook te doen.

Campagnenieuws

vleesvarken met ontstoken ogen

De organisatie van varkenshouders POV vraagt Wageningen Research om onderzoek te doen naar een 'Beter klimaat in varkensstallen'

Lees verder...

Varkens in Nood biedt petitie aan

Hans Baaij overhandigde 32.939 handtekeningen voor zorg voor zieke varkens aan de commissie van LNV en Tweede Kamerleden. Hij oefende nogmaals druk uit om de misstanden in de Nederlandse varkenshouderij te verhelpen.

Lees verder...

biggen in vuile stal

Groot debat vandaag over de misstanden in de varkenshouderij n.a.v. de campagne en undercoverbeelden van Varkens in Nood. Er zijn wat mooie beloftes! Maar nog geen zicht op extra handhaving.

Lees verder...

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood