21.757 mensen hebben getekend!

0
30.000

Ja, ik teken voor zorg voor zieke dieren!

De slechte leefomstandigheden in de intensieve varkenshouderij maken dieren massaal ziek. Zieke en gewonde varkens worden vaak aan hun lot overgelaten. Dat is wettelijk verboden en onacceptabel. Ik eis dat zieke varkens de zorg krijgen die ze nodig hebben!

Lees hier de volledige petitietekst

Vul je gegevens in en klik op verstuur.

Zojuist getekend

1 min 49 sec
Nikita Jegerings
10 min 35 sec
Rosanna Koning
15 min 34 sec
Joyce De Leeuw
35 min 18 sec
Angélique Lunemann
37 min 22 sec
Daelynn Miller

Ziek van de intensieve veehouderij

Horrorbeelden uit de Nederlandse varkensindustrie
Dit zijn recente undercoverbeelden uit Nederlandse varkenshouderijen. Ze tonen het schokkende leven van zieke en gewonde varkens. De varkenssector zal waarschijnlijk zeggen dat de beelden niet representatief zijn. Helaas zijn ze dat wel. Het gaat om opnames uit gewone Nederlandse varkensstallen waar goedkoop vlees geproduceerd wordt. Bij herhaalde bezoeken werd steeds dezelfde ellende aangetroffen.

Wie durft er nog goedkoop varkensvlees te eten?
Heb je de beelden gezien? Stel jezelf dan deze vraag: kan ik het ethisch, en voor mijn eigen gezondheid en die van mijn kinderen, nog verdedigen dat ik vlees eet van varkens die zo ziek zijn?

Varkens zijn massaal ziek
De leefomstandigheden van varkens zijn vaak erg zwaar. Slecht voer, vervuilde lucht, harde vloeren, stress, verveling, pijnlijke ingrepen. De meesten zijn ziek. Ze hebben ontstekingen (meer dan de helft heeft een long- of borstvliesontsteking!), maagzweren, wonden, abcessen… En heel veel varkens zijn kreupel. 

Wat kun jij doen?

  1. Teken onze petitie. De Wet dieren is heel duidelijk over de wijze waarop varkens verzorgd moeten worden, maar overtredingen zijn meer regel dan uitzondering. Wij roepen landbouwminister Schouten op om eindelijk de wet te handhaven. Hoe meer mensen ons steunen, hoe sterker we staan. Help de varkens en sluit je aan!
     
  2. Stop met het eten van dit soort varkensvlees en moedig anderen aan dat ook te doen.

Campagnenieuws

varken met aangevreten bloederige oren

De varkenshouderij is een wrede business. Dat heeft te maken met wat de varkens onthouden wordt en met wat ze fysiek wordt aangedaan. En wat ze als gevolg daarvan ook elkáár aandoen. 

Lees verder...

Een zeug brengt een groot deel van haar leven door in een kraamkooi waarin ze zich niet kan bewegen. Noodgedwongen ligt ze in haar eigen ontlasting.

Lees verder...

ontstoken ogen

Het slechte stalklimaat in varkensstallen ligt onder de loep. Boerenvakblad Boerderij schrijft een uitgebreid artikel, getiteld 'Stalklimaat ongezond voor varkens.'

Lees verder...

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood