Aandeel Beter Leven varkensvlees bij Hoogvliet gestegen met 22%

Varkensvlees Monitor

Supermarkten beloven al jaren over te stappen op varkensvlees met het Beter Leven keurmerk. Om te controleren of ze hun beloften nakomen, meet Varkens in Nood iedere maand hoeveel varkensvlees in de Nederlandse supermarkten het Beter Leven keurmerk heeft.

Hoogvliet is hekkensluiter af en heeft de belofte vóór 30 juni 2017 te zijn overgestapt op varkensvlees met Beter Leven keurmerk waargemaakt. In juni steeg bij deze keten het aanbod Beter Leven varkensvlees met 22%. In totaal heeft nu 2/3e van al het varkensvlees bij supermarkten minimaal 1 ster van het Beter Leven keurmerk. 

De voornaamste conclusies op een rij:

  • AH bereikt ‘all time high’ met bijna 80% Beter Leven keurmerk.
  • Hoogvliet is hekkensluiter af, het aanbod steeg daar met 22%.
  • Laatste is nu supermarktketen Deen.
  • Anders dan Dirk zelf zegt, is er al maanden geen sprake van vooruitgang.
  • Inmiddels heeft 2/3e van het varkensvlees bij supermarkten het BLK.

Waarom een Varkensvleesmonitor?

De Varkensvleesmonitor laat zien welke supermarkten veel of juist weinig Beter Leven keurmerk in hun assortiment hebben en of ze progressie boeken. Voor de varkens is dit vanzelfsprekend belangrijk omdat het Beter Leven keurmerk hen een minder ellendig leven biedt.

Het Beter Leven keurmerk

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming maakt het mogelijk om dierlijke producten te herkennen die met meer oog voor dierenwelzijn zijn geproduceerd. Met een sterrensysteem wordt aangetoond of de dieren een goed leven hebben gehad. Hoe meer sterren, hoe beter het leven van de varkens was.

Deel dit artikel