ALDI heeft hoogste percentage Beter Leven keurmerk bij het verse varkensvlees

Varkensvlees Monitor

Supermarkten beloven al jaren over te stappen op varkensvlees met het Beter Leven keurmerk. Om te controleren of ze hun beloften nakomen, meet Varkens in Nood iedere maand hoeveel varkensvlees in de Nederlandse supermarkten het Beter Leven keurmerk heeft.

ALDI maakt een belangrijk deel van de beloftes van begin 2016 waar en heeft nu het hoogste percentage Beter Leven keurmerk bij het verse varkensvlees. Dat bedraagt 90%. Hoogvliet is nog steeds hekkensluiter met 26% en lijkt de belofte vóór 30 juni 2017 te zijn overgestapt niet te halen.

De voornaamste conclusies op een rij:

  • AH heeft de koppositie met het meeste Beter Leven keurmerk varkensvlees vast kunnen houden. Vooral bij de vleeswaren is AH de rest een stap voor.
  • ALDI heeft nu met 90% het hoogste percentage Beter Leven keurmerk vers varkensvlees.
  • Hoogvliet is nog steeds hekkensluiter met 26%. Slechts 25% van het verse varkensvlees heeft het Beter Leven keurmerk. Hoogvliet heeft begin 2017 beloofd dat eind juni 90% van het vers varkensvlees het Beter Leven keurmerk heeft. In ruil voor die belofte is Hoogvliet van de lijst Dierenverschrikker van het jaar 2016 geschrapt.
  • De belofte van supermarkten dat in 2015 het varkensvlees het Beter Leven keurmerk zou hebben, wordt nog altijd massaal geschonden. 

Waarom een Varkensvleesmonitor?

De Varkensvleesmonitor laat zien welke supermarkten veel of juist weinig Beter Leven keurmerk in hun assortiment hebben en of ze progressie boeken. Voor de varkens is dit vanzelfsprekend belangrijk omdat het Beter Leven keurmerk hen een minder ellendig leven biedt.

Het Beter Leven keurmerk

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming maakt het mogelijk om dierlijke producten te herkennen die met meer oog voor dierenwelzijn zijn geproduceerd. Met een sterrensysteem wordt aangetoond of de dieren een goed leven hebben gehad. Hoe meer sterren, hoe beter het leven van de varkens was.

Deel dit artikel