Het gaat beter met het Beter Leven keurmerk

Beter Leven 1 ster

Het gaat langzaam maar zeker de goede kant op met het Beter Leven keurmerk. Albert Heijn heeft de afgelopen maand grote vooruitgang geboekt en heeft een groot deel van de vleeswaren voorzien van het Beter Leven keurmerk.

Slachterij VION meldt dat daardoor de Beter Leven varkens beter te verhandelen zijn. Door de minieme interesse, werd niet al het vlees van een Beter Leven varken met het keurmerk verkocht. Nu er meer interesse is in de afname van Beter Leven vlees, worden meer delen van een varken verkocht onder het keurmerk. Dit betekent dat de meerkosten van het betere leven, over meer vleesproducten verdeeld worden.

Dirk van den Broek heeft nog slechts 45 procent van de vleeswaren vervangen door vlees met het Beter Leven keurmerk. Varkens in Nood is een rechtszaak tegen de supermarkt begonnen en op 23 mei is de zitting. De eis is dat Dirk helemaal overstapt op het Beter Leven keurmerk omdat de gangbare productie gepaard gaat met (veel te veel) overtredingen. Het Beter Leven keurmerk met één ster is overigens maar een heel klein stapje voorwaarts ten opzichte van gangbaar. Het kan en moet veel beter. Wij raden iedereen af varkensvlees met één ster Beter Leven keurmerk te kopen. Maar voor de varkens is die ene ster toch het verschil tussen een miserabel, bijna ondraaglijk leven en een armzalig leven.

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood