Marktaandeel Beter Leven keurmerk varkensvlees 70%

Varkensvlees Monitor

Supermarkten beloven al jaren over te stappen op varkensvlees met het Beter Leven keurmerk. Om te controleren of ze hun beloften nakomen, meet Varkens in Nood iedere maand hoeveel varkensvlees in de Nederlandse supermarkten het Beter Leven keurmerk heeft.

Het marktaandeel Beter Leven keurmerk is in de Nederlandse supermarkten per september 2017 70%. Hoogvliet heeft in september Jumbo ingehaald en stijgt naar de tweede plaats. Bij Hoogvliet is dit jaar het Beter Leven keurmerk met 65% gegroeid.

De voornaamste conclusies op een rij:

  • Hoogvliet haalt Jumbo in en verovert de tweede plaats met een stijging van 10% ten opzichte van vorige maand; Bij Hoogvliet is dit jaar het Beter Leven keurmerk met 65% gegroeid.
  • Plus springt van plaats 10 naar 6 met een stijging van 8% ten opzichte van vorige maand; Plus is dit jaar met 33% gegroeid.
  • Vomar is dit jaar met 22% gegroeid.
  • Het marktaandeel Beter Leven keurmerk is per september 2017 70%.
  • Het is inmiddels hoog tijd dat de normen voor Beter Leven keurmerk één ster voor varkensvlees verhoogd worden.

Telling September 2017

Waarom een Varkensvleesmonitor?

De Varkensvleesmonitor laat zien welke supermarkten veel of juist weinig Beter Leven keurmerk in hun assortiment hebben en of ze progressie boeken. Voor de varkens is dit vanzelfsprekend belangrijk omdat het Beter Leven keurmerk hen een minder ellendig leven biedt.

Het Beter Leven keurmerk

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming maakt het mogelijk om dierlijke producten te herkennen die met meer oog voor dierenwelzijn zijn geproduceerd. Met een sterrensysteem wordt aangetoond of de dieren een goed leven hebben gehad. Hoe meer sterren, hoe beter het leven van de varkens was.

Deel dit artikel