Aanbod diepvries varkensvlees met keurmerk nog steeds bedroevend laag

21 januari 2019
Varkensvlees Monitor

Het percentage varkensvlees met het Beter Leven keurmerk blijft in het diepvriesschap beperkt tot een schamele 3%. Dit percentage is een stuk lager dan het aanbod van dit keurmerk bij andere varkensvleesproducten. Het aandeel Beter Leven keurmerk bij houdbare producten is wel sterk toegenomen: bijna 50% van die producten heeft tenminste 1 ster, een jaar geleden was dit nog 27%. Bij vleeswaren is dit percentage eind 2018 gestegen tot 65%. De stijging is er bij het verse vlees wel uit, daar blijft het percentage hangen op 80%. 

Voornaamste conclusies Varkensvleesmonitor december 2018

  • Diepvries varkensvlees met keurmerk is nog altijd een zeldzaamheid.
  • Albert Heijn blijft de onbetwiste kampioen keurmerken: 95% van het verse varkensvlees heeft een keurmerk.
  • Hekkensluiter is Jan Linders, met slechts 42% Beter Leven keurmerk op het gehele assortiment.
  • PLUS stijgt sterk bij het vers vlees: van 63% naar 81%. Ook het aanbod van keurmerken bij houdbare producten stijgt bij PLUS: van 46% naar 62%. Op de algemene ranglijst klimt Plus van plaats 12 in juni 2018 naar plaats 6 in december 2018.
Telling december 2018: percentage varkensvleesproducten met keurmerk
Telling december 2018: percentage varkensvleesproducten met keurmerk

 

Ontwikkeling per productgroep, 2016-2018
Ontwikkeling per productgroep, 2016-2018


Lees hier het gehele rapport 'Varkensvleesmonitor december 2018'.

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Dertien miljoen varkens in de intensieve veehouderij hebben ook jouw hulp nodig.

Ja, ik help de varkens

Nee, bedankt (ik ben al donateur)