Eet jij verantwoord? Doe de DierenwelzijnsCheck!

Dierenwelzijnscheck

Vind jij al die verschillende keurmerken in de supermarkt soms ook zo verwarrend? Wat betekenen bijvoorbeeld die sterren van het Beter Leven keurmerk en hoe diervriendelijk is biologische geitenkaas eigenlijk? Om antwoord te geven op die vragen, hebben onze deskundigen meer dan zestig productsoorten beoordeeld op dierenwelzijn. Wil je weten hoe diervriendelijk een Greenfields hamburger is? Of ben je benieuwd naar het dierenwelzijn bij de productie van karnemelk of falafel? Je weet het snel met de online DierenwelzijnsCheck

De DierenwelzijnsCheck toont gedetailleerde informatie over het welzijn van dieren bij de productie van verschillende soorten vlees, vleesvervangers, zuivel en eieren. Daarnaast wordt ook duidelijk gemaakt welke vleesvervangers nog steeds dierlijke ingrediënten kunnen bevatten zoals melk, kaas of ei. De producten scoren op een schaal van 1 (reguliere vleeskip en kalkoen) tot 10 (volledig plantaardige vleesvervangers als tempeh en tofu). 

Per product vind je foto's en informatie over de leefomstandigheden van de dieren. Zo lees je bijvoorbeeld dat Rondeelkippen in een stal leven met 6,7 kippen per 1m2 en dat ze ook toegang hebben tot een buitenruimte met 1 kip per 4m2. En wist je dat reguliere kalkoenen met tienduizenden in een stal verblijven en nooit daglicht zien? En dat weidemelkkoeien minstens 120 dagen per jaar in de wei moeten staan?
 
Met de DierenwelzijnsCheck kun jij in de supermarkt bewuste keuzes maken en zo met je koopgedrag actief bijdragen aan een verbetering van het dierenwelzijn in de voedingsindustrie! 

Bekijk hier de DierenwelzijnsCheck. 

De DierenwelzijnsCheck is gelanceerd in het radioprogramma Vroege Vogels: luister hier naar de uitzending!

Deel dit artikel

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Dertien miljoen varkens in de intensieve veehouderij hebben jouw hulp nodig.

Ja, ik help de varkens

Nee, bedankt (ik ben al donateur)