Radiospotjes afbranden biggenstaartjes

Radiospotjes afbranden biggenstaartjes

25 jaar geleden werd het amputeren van biggenstaartjes verboden, maar desalniettemin wordt bij 99% van de biggen het staartje verwijderd. Deze week startte Varkens in Nood met een radiocampagne. 

750 miljoen staartjes

Omdat varkens zich in hun kale hokken vervelen, gaan ze aan elkaars staart knagen, met wondjes en infecties als gevolg. De oplossing van dat probleem wordt niet gezocht in betere omstandigheden, maar in het amputeren van de staartjes. Onverdoofd en extreem pijnlijk want in de staart zitten veel zenuwen. Dit is al 25 jaar verboden maar wordt op grote schaal gedoogd. Daardoor zijn al 750 miljoen staartjes illegaal afgebrand.

Radiocampagne

Varkens in Nood vindt het onacceptabel dat de biggetjes de dupe worden misstanden in de varkenshouderij en is daarom gestart met een radiocampagne op de NPO. In de spotjes roepen we de luisteraars op mee te doen aan onze e-mailactie tegen het afbranden van biggenstaartjes. De spotjes die we op de radio uitzenden kan je hieronder beluisteren. Stemacteur Marcel Maas heeft de spotjes ingesproken.

De spotjes

Spot 1

Spot 2

Spot 3

Deel dit artikel