Hof de Eendragt

Vijfsterrenboeren Jeroen en Cora startten in 2013 hun boerderij Hof de Eendragt in Zaamslag, Zeeuws-Vlaanderen. Ze houden varkens en koeien in een natuurlijke leefomgeving: buiten, met veel ruimte. De zeugen (onder andere van de rassen Berkshire en Duroc) krijgen hun biggetjes in een ruim strohok, maar mogen daarna weer snel naar buiten. De biggen krijgen rustig de tijd om te groeien en hoeven pas na een maand of drie bij hun moeder weg. Dan gaan de vleesvarkens naar hun eigen weides, iets verderop, om door te groeien tot ze naar de slacht moeten. Het voer dat de dieren krijgen, komt zoveel mogelijk uit de directe omgeving. Ook het slachten en verwerken wordt waar mogelijk uitbesteed aan vakmensen uit de buurt. Het is niet de bedoeling van Jeroen en Cora om zo veel mogelijk dieren te fokken. Ze streven ernaar een kleinschalig, diervriendelijk, lokaal product te verkopen.

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood