Kinderen leren waar vlees vandaan komt met de Groene Varkens

Groene Varkens
Foto: Facebook / De Groene Varkens

Zo kan het dus ook. Bij De Groene Varkens in Loon komt iedere week een steeds wisselende groep kinderen, door henzelf ingezameld groente- en fruitafval brengen naar de dieren​. Ook wordt er geknuffeld en gewandeld met de varkens en gepraat over waar vlees vandaan komt.

Kringloop

De Varkens krijgen ook van omwonenden etensrestjes en zodoende vindt er een besparing op energie en varkensvoer plaats. Eetbaar afval wordt opgewaardeerd tot voer voor de varkens en uiteindelijk omgezet in vlees. De mest gaat op de eigen moestuin en zo is er een gesloten kringloop. Het is een zeer groene en duurzame manier van vleesvarkens houden.

Knuffelen, wandelen en leren

De kinderen mogen knuffelen en wandelen met de varkens en er wordt gepraat over waar vlees vandaan komt. 

Verjaardag

Op 27 maart bestaat De Groene Varkens 1 jaar. Om dit heugelijke feit te vieren, komen zo'n 175 kinderen de feestvarkens toezingen en brengen ze een megagrote, lekkere verrassing voor ze mee!

Deel dit artikel