Onze successen

varkens met aangevreten oren en rode slijmvliezen

Sinds 2015 brengen we het al consequent onder de aandacht: de lucht in veel varkensstallen is zo slecht dat 50 procent van de varkens longproblemen heeft. De NVWA neemt het probleem serieus en gaat deze wetsovertreding vanaf januari 2018 eindelijk aanpakken. 

Lees verder...

Al 150 miljoen biggen niet meer gecastreerd

Pasgeboren biggetjes werden tot voor kort gecastreerd, omdat de grote supermarkten dat zo wilden. Een wrede ingreep, zelfs als die verdoofd gebeurt. Dier&Recht en Varkens in Nood daagden de ene na de andere supermarkt voor de rechter.

Lees verder...

Half miljoen zeugen lijdt minder honger

Miljoenen kippen en varkens in de vee-industrie hebben chronisch honger. Het gaat hier om de ouders van onze vleeskippen en vleesvarkens. Zij worden op een hongerdieet gezet om meer nakomelingen te produceren.

Lees verder...

SuperWijzer App

Varkens in Nood is reuze trots op haar unieke en innovatieve SuperWijzer. Deze app laat consumenten in één oogopslag zien hoe dier- en milieuvriendelijk hun supermarktproducten zijn. SuperWijzer was vanaf dag één razend populair met meer dan 70.000 downloads.

Lees verder...

Veetransporteurs houden zich beter aan de wet

Inspecteurs van Varkens in Nood en Dier&Recht volgden helse veetransporten door heel Europa, legden afschuwelijke taferelen vast op film en veroorzaakten zo enorme opschudding bij publiek en politiek. Het resultaat: de miljoenen varkens die Nederland elk jaar exporteert, worden nu op een iets diervriendelijkere manier vervoerd.

Lees verder...

Foto-expo confronteert tienduizenden Nederlanders

Varkens in Nood wil samen met Dier&Recht het trieste leven van vergeten dieren zichtbaar maken. In een prachtige, maar confronterende foto-expositie vertellen we het verhaal van de dieren in de Nederlandse vee-industrie.

Lees verder...

Varkens in Nood heeft samen met duizenden donateurs ruim 47.000 jute zakken kunnen uitdelen aan moedervarkens en hun biggetjes in de intensieve houderij. De zakken maken het leven van de varkens iets prettiger.

Lees verder...

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood