Onze successen

varkens met aangevreten oren en rode slijmvliezen

Sinds 2015 brengen we het al consequent onder de aandacht: de lucht in veel varkensstallen is zo slecht dat 50 procent van de varkens longproblemen heeft. De NVWA neemt het probleem serieus en gaat deze wetsovertreding vanaf januari 2018 eindelijk aanpakken. 

Lees verder...

Varkens in Nood is geschokt door misstanden bij varkensstallen

67.000 mensen tekenen tegen misstanden varkenshouderij

Varkens in Nood zette alle misstanden bij varkens op een rij in een onthutsend rapport. Uit het rapport blijkt dat er anno 2015 120 verschillende misstanden zijn in de varkenshouderij. Meer dan 67.000 mensen tekenden onze petitie en de PvdA liet weten de vleesconsumptie te willen ontmoedigen en positief tegenover accijns op vlees te staan.

Varkens in Nood is geschokt door misstanden bij varkensstallen

Lees verder...

Al 150 miljoen biggen niet meer gecastreerd

Pasgeboren biggetjes werden tot voor kort gecastreerd, omdat de grote supermarkten dat zo wilden. Een wrede ingreep, zelfs als die verdoofd gebeurt. Dier&Recht en Varkens in Nood daagden de ene na de andere supermarkt voor de rechter.

Lees verder...

Half miljoen zeugen lijdt minder honger

Miljoenen kippen en varkens in de vee-industrie hebben chronisch honger. Het gaat hier om de ouders van onze vleeskippen en vleesvarkens. Zij worden op een hongerdieet gezet om meer nakomelingen te produceren.

Lees verder...

Rapporten leiden tot vragen in Tweede Kamer en Europees Parlement

Dierenwelzijnswetten worden op grote schaal overtreden. Dit blijkt uit uitgebreid onderzoek van stichtingen Dier&Recht en Varkens in Nood. Voor de tweede keer inventariseerden de stichtingen tientallen wetenschappelijke publicaties over de dagelijkse praktijken in de vee-industrie en legden deze naast de wetgeving voor de dieren.

Lees verder...

Veetransporteurs houden zich beter aan de wet

Inspecteurs van Varkens in Nood en Dier&Recht volgden helse veetransporten door heel Europa, legden afschuwelijke taferelen vast op film en veroorzaakten zo enorme opschudding bij publiek en politiek. Het resultaat: de miljoenen varkens die Nederland elk jaar exporteert, worden nu op een iets diervriendelijkere manier vervoerd.

Lees verder...

SuperWijzer App

Varkens in Nood is reuze trots op haar unieke en innovatieve SuperWijzer. Deze app laat consumenten in één oogopslag zien hoe dier- en milieuvriendelijk hun supermarktproducten zijn. SuperWijzer was vanaf dag één razend populair met meer dan 70.000 downloads.

Lees verder...

Green Graffiti

Medewerkers en vrijwilligers van Varkens in Nood hebben ruim vijftienhonderd keer milieuvriendelijke graffiti geplaatst op fietspaden in het hele land. Met de Green Graffiti vroegen we aandacht voor het beroerde leven dat varkens in de vee-industrie hebben.

Lees verder...

Foto-expo confronteert tienduizenden Nederlanders

Varkens in Nood wil samen met Dier&Recht het trieste leven van vergeten dieren zichtbaar maken. In een prachtige, maar confronterende foto-expositie vertellen we het verhaal van de dieren in de Nederlandse vee-industrie.

Lees verder...

Krulstaart

Varkens in Nood vroeg publieke en politieke aandacht voor het onverdoofd afbranden van biggenstaartjes, dat al 25 jaar verboden is maar nog steeds op grote schaal gebeurt. De campagne heeft succes: een meerderheid van de Tweede kamer is met ons van mening dat de stal aan het dier moet worden aangepast in plaats van andersom! De regering moet eindelijk een einde te maken aan deze misstand en voor de zomer van 2017 met een plan van aanpak komen. 

Lees verder...

Varkens in Nood heeft samen met duizenden donateurs ruim 47.000 jute zakken kunnen uitdelen aan moedervarkens en hun biggetjes in de intensieve houderij. De zakken maken het leven van de varkens iets prettiger.

Lees verder...

Ruim 7.000 mensen hebben een bijzondere en confronterende ansichtkaart gestuurd aan de staatssecretaris. Samen vroegen we Van Dam een einde te maken aan het gebruik van de kraamkooi.

Lees verder...

Er komt cameratoezicht in Nederlandse slachthuizen. Dit heeft staatssecretaris Van Dam met de sector afgesproken. De camera’s zullen alle handelingen met levende dieren vastleggen. Met deze maatregel is aan een oude wens van Varkens in Nood voldaan.

Lees verder...

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood