In het Drentse Zuidwolde fokt vijfsterrenboer Maarten op zijn biologisch-dynamische bedrijf Mangalicahof zijn eigen dieren, en verbouwt hij ook het voer voor die dieren. Er leven zo’n tweehonderd wolvarkens (mangalica’s) in de vrije buitenlucht. Oerboer Maarten is ervan overtuigd dat een dier tijd nodig heeft om te groeien en om met zijn natuurlijke gedrag zijn voedsel bijeen te kunnen zoeken. Een varken moet dus wroeten, en dat kan op dit bedrijf volop: op de weides en in grote bergen heideplaggen of natuurhooi. Dat wroeten verbetert ook nog eens de bodem omdat het de compostering op gang brengt. Zo helpen de varkens ook de rest van het bedrijf. De varkens eten alleen biologische gewassen en restgroenten uit de directe omgeving. Wel zo afwisselend voor de varkens ook! Pompoenen, tomaten, appels of koolrabi, ze vinden het allemaal heerlijk.

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood