Boerderij Hamel

Restauranthouders Maarten en Josephine hebben op de boerderij naast hun huis acht varkens staan, die bestemd zijn voor de gasten van het restaurant 't Geheim van Bergen in Bergen op Zoom. Het plan is om uit te breiden naar dertig varkens, met een boerderijwinkel voor lokale verkoop van het vlees. De varkens hebben een groot stuk grond tot hun beschikking, maar kunnen ook schuilen in de stal met een dikke laag stro. Ze eten oud brood van de bakker, appels, walnoten en alles wat ze zelf kunnen vinden. De mest gaat op de weilanden van omringende boerderijen. Na twaalf maanden komt de slager de biggen ophalen en zijn ze in een half uur in de kleine slachterij. Bij Maarten en Josephine hun filosofie van eerlijk vlees past dat ze niets weggooien: de varkens worden gebruikt van kop tot kont.

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood