Boerderij Hamel

Restauranthouders Maarten en Josephine Hamel hebben op de boerderij naast hun huis vijftig Berkshire-varkens staan. Het vlees is bestemd voor hun restaurant, 't Geheim van Bergen in Bergen op Zoom, en voor verkoop in de boerderijwinkel. Berkshire is een prestigeras, dat van oudsher geroemd wordt om de kwaliteit van het vlees. De varkens worden gefokt op de boerderij zelf – en daar is het leven goed! Ze hebben een groot stuk grond tot hun beschikking, en een stal met een dikke laag stro om te schuilen. Ze eten oud brood van de bakker, appels, walnoten en alles wat ze zelf kunnen vinden. Hun mest gaat op de weilanden van omringende boerderijen. Als de varkens twaalf maanden oud zijn, komt de slager ze ophalen. In een halfuur tijd zijn ze in de kleine slachterij. Maarten en Josephine gooien niets weg, dat past niet bij hun filosofie van eerlijk vlees: de varkens worden gebruikt ‘van kop tot kont’. De boerderijwinkel is geopend op woensdag en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Iedereen is van harte welkom! De boerderij is te vinden aan de Drie Lindekensweg 6 te Steenbergen.

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood