Boerderij Hamel

Restauranthouders Maarten en Josephine hebben op de boerderij naast hun huis acht varkens staan, die bestemd zijn voor de gasten van het restaurant 't Geheim van Bergen in Bergen op Zoom. Het plan is om uit te breiden naar dertig varkens, met een boerderijwinkel voor lokale verkoop van het vlees. De varkens hebben een groot stuk grond tot hun beschikking, maar kunnen ook schuilen in de stal met een dikke laag stro. Ze eten oud brood van de bakker, appels, walnoten en alles wat ze zelf kunnen vinden. De mest gaat op de weilanden van omringende boerderijen. Na twaalf maanden komt de slager de biggen ophalen en zijn ze in een half uur in de kleine slachterij. Bij Maarten en Josephine hun filosofie van eerlijk vlees past dat ze niets weggooien: de varkens worden gebruikt van kop tot kont.

Deel deze varkensboer

Oh nee, een pop-up!

Geloof ons, wij houden er ook niet van.
Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties.

Dertien miljoen varkens in de intensieve veehouderij hebben ook jouw hulp nodig.

Ja, ik help de varkens

Nee, bedankt (ik ben al donateur)