Op boerderij De Buitenman, de biologische boerderij van vijfsterrenboer Tom, is het motto: wat de natuur kan, hoeft de boer niet te doen. De boerderij in het Brabantse Lage Mierde herbergt naast varkens ook kippen, koeien en een biologische aspergekwekerij. De vier varkens kunnen lekker wroeten en luieren in de wei. Ze worden gevoerd met het restafval van de boerderij, en worden zo nodig bijgevoerd met sojavrije brokken. Door het boerenbedrijf te combineren met een zelfpluktuin en een herberg - waar gegeten en overnacht kan worden - kan boer Tom op natuurlijke wijze blijven boeren zonder schaalvergroting te hoeven toelaten. Zo kan een kleinschalig boerenbedrijf, zoals dat vroeger heel normaal zou zijn, ook in onze tijd blijven bestaan. 

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood