Wie bij Decohof in het Overijsselse Dalfsen aankomt, heeft niet meteen door dat hier ook varkens wonen. Decohof is namelijk een natuurlijke kwekerij, met bomen en struiken in rijen naast elkaar. Maar kijk, in de verte zie je tussen de bomen de zeugen met hun biggen. Zo gauw ze de bezoekers in het oog krijgen, komen ze aanlopen. Het zijn vriendelijke, nieuwsgierige dieren, die hopen op een knuffel. De beer, die in de bomenrij ernaast woont, is wat schuwer, maar toch komt ook hij geregeld kijken. De dieren zijn het hele jaar rond buiten, en hebben kalverhutjes met veel stro om in te schuilen. Ze eten alles wat ze kunnen vinden. Ze wroeten naar hartenlust en zorgen op die manier voor een bodem waarin vervolgens de bomen en struiken goed kunnen groeien. Als het voor de zeug tijd is om biggetjes te krijgen, gaat ze naar een uitloop met een aardstalletje, waar zij en haar kinderen een knus nest hebben. De biggen zijn ruim een jaar oud als vijfsterrenboer Vincent ze zelf naar de slager brengt. Het vlees van de varkens is te koop in de boerderijwinkel. 

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood