Flavours of the Farm

Op het erf van vijfsterrenboer Geert in het Limburgse Heythuysen lopen honderdvijftig Hampshires en Nederlandse Landvarkens rond. De varkens leven in groepen van minimaal twintig dieren en kunnen altijd een grote weide in. Als ze even genoeg van het wroeten hebben, kunnen ze uitrusten in royale nishutten. De allerkleinste biggen kunnen beschutting zoeken in de kraamstal, waar warmtelampen zijn. Maar ze kunnen er ook voor kiezen om buiten te zijn. Ook de zeugen kunnen altijd naar buiten. Of ze nu bij de beer verblijven, drachtig in een ‘wacht-wei’ lopen of net biggetjes hebben gekregen: ze hebben altijd de mogelijkheid om in de grond te wroeten. Bij warm weer kunnen de varkens verkoeling zoeken in een modderpoel. In de webshop kan het vlees van de varkens gekocht worden, samen met het vlees van andere dieren (kippen, kalkoenen, schapen en runderen) van de boerderij van boer Geert.

 

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood