De varkens van vijfsterrenboer Norbert worden geboren op de boerderij in het Gelderse Doorwerth. Een aantal van de biggen neemt deel aan bijzondere projecten in de buurt. In Oosterbeek bijvoorbeeld, bestrijden ze Japanse duizendknoop; ze eten de planten met wortels en al, en woelen de grond om. De buurtbewoners nemen een deel van de verzorging van de dieren op zich. Op de boerderij in Doorwerth leven twee zeugen en een beer in een stuk bos, hun natuurlijke leefomgeving. Als de zeugen drachtig zijn, maken ze voor ze gaan werpen een nest. Voor de ingang daarvan leggen ze een stapel takken, zodat hun biggen echt goed beschermd zijn. Bij MergenMetz kunnen de dieren dus leven op hun eigen natuurlijke varkensmanier. Maar ze hebben ook goed contact met de boer; als Norbert ze roept – bij hun naam! – komen ze aanlopen. En dat in een woonwijk te midden van villa’s en dure auto’s. Norbert is met zijn varkens een vreemde, maar welkome eend in de bijt!

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood