De biologisch-dynamische zorgboerderij Naoberhoeve in het Drentse Echten is eigenlijk voor iedereen een bezoekje waard. Oprichters Sake en Marieke zagen een landbouwbedrijf voor zich waar mensen, dieren en de aarde met elkaar verbonden zijn. Het resultaat is een prachtig zorgbedrijf met tuinbouw, boomgaarden, een kaasmakerij, schapen, koeien die hun hoorns mogen houden en buiten scharrelende kippen en varkens. Sinds 2013 verzorgt vijfsterrenboer Jurre het vee op het bedrijf. De varkens worden gekocht van een mooi biologisch bedrijf in de buurt en groeien hier op tot ze geslacht worden. Ze nemen een ouderwetse plaats in de cyclus van het bedrijf in: restanten van de groente- en fruitproductie gaan naar de varkens. Zo genieten de varkens van een afwisselend, biologisch dieet én hoeft er niets weggegooid te worden. Jaarlijks wordt maar een klein aantal varkens van de Naoberhoeve geslacht, maar die hebben wel gegarandeerd een lekker buitenleven gehad met veel ruimte om te wroeten en te spelen en heel veel zorg en aandacht.

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood