Pluktuin van Geesje

Foto’s: Sabine Grootendorst/Varkens in Nood

Pluktuin van Geesje - opgericht door vijfsterrenboeren Sarai en Yoram – bestaat uit een ecologisch beheerde boomgaard. Bezoekers kunnen zelf fruit, groenten en bloemen plukken. In de pluktuin wordt voedsel geproduceerd in samenwerking met de natuur. Daarin spelen ook varkens een belangrijke rol: zij worden ingezet voor grondbewerking. Het omwoelen van aarde en opspeuren van onkruid is voor een varkensneus een perfecte klus!

Er leven nu drie varkens op de pluktuin, van oud Engelse rassen. Deze varkens groeien langzamer dan de varkens in de intensieve veehouderij én zijn prima in staat om jaarrond buiten te leven. Er gaan ook biggen geboren worden op de pluktuin, kruisingen van de verschillende oude rassen.

De varkens hebben een eigen weide met genoeg ruimte om te rennen en wroeten. Op warme dagen kunnen ze verkoeling zoeken in de modderpoel, en in geval van slecht weer is er een hok met warm stro om in te schuilen. Al met al hebben de varkens het geweldig voor elkaar op deze bijzondere pluktuin.

Deel deze varkensboer