Op het biologische bedrijf Sengersbroek in het Brabantse Heusden leven deze Bonte Bentheimer varkens een rustig leventje. Ze struinen door de wei, wroeten wat plaggen om of nemen een heerlijk bad in hun modderpoel als het weer erom vraagt. De zeugen krijgen één, soms twee nestjes per jaar en de biggen groeien op tot vleesvarkens. Omdat dit oude ras veel langzamer groeit dan gangbare varkens (die al op de leeftijd van zes maanden geslacht worden), leven deze vleesvarkens ongeveer een jaar. Wanneer ze naar de kleinschalige slachterij in de buurt gaan, worden ze daar persoonlijk afgeleverd door vijfsterrenboeren Peter en Teresa. Het vlees wordt vervolgens door Teresa zelf uitgebeend en verwerkt. Ze verkoopt dit aan huis en op de biologische zaterdagmarkt in Tilburg. 

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood