Je moet ze weten te vinden, de vier stadsvarkens in het Veldhuizerbos aan de rand van Ede. Maar misschien vinden ze jou wel eerst! Deze Hongaarse wolvarkens wonen in een groot bosgebied waar ook gewandeld mag worden. Ze zijn daardoor heel tam en ontspannen. Eén van hen komt zelfs naar voorbijgangers toe en laat zich op haar zij vallen om over haar buik gekrabbeld te worden. De dieren wroeten, graven, modderen of doen een dutje in de zon wanneer ze daar zelf zin in hebben. Toch leven deze stadsvarkens hier om uiteindelijk opgegeten te worden. En ze hebben nóg een functie: aandacht vragen voor de waarde van voedsel. Doordat mensen het varken leren kennen als een dier met behoeftes en een karakter, worden ze zich bewuster van wat ze eten. Stichting Stadsvarkens wil mensen respect bijbrengen voor de natuur en voor de productie van voedsel, om verspilling tegen te gaan. Deze educatie wordt door de vier wolvarkens op een wel heel gezellige manier verzorgd!

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood