Waddenvarkens

Toen de kinderen van Edwin en Petra vroegen waar het vlees op hun bord vandaan kwam, en of het wel een goed leven had gehad, konden Edwin en Petra daar eigenlijk geen antwoord op geven. Dus besloten ze om zelf varkens aan te schaffen, en die op hun boerderij in het Noord-Groningse Uithuizermeeden een zo stressvrij mogelijk leven te geven. Hun Bonte Bentheimers zijn het hele jaar buiten, waar ze kunnen wroeten en luieren. Het is een harig ras, waardoor ze ook in de winter goed buiten kunnen zijn. Ze krijgen de kans om in hun eigen tempo te groeien – dat duurt bij dit ras twee keer zo lang als bij varkens in de reguliere varkenshouderij. Om ook de rit naar de slachterij zonder stress te laten verlopen, brengt Edwin ze zelf. Hij geeft de varkens de tijd om te wennen aan de trailer, zodat ze zonder zorgen meegaan. Samen met de slager verwerkt hij op ambachtelijke wijze het vlees, dat verkocht wordt in de winkel aan huis, op markten en via de webshop. 

De vijfsterren-varkensboer

De vijfsterren-varkensboeren voldoen aan onze strenge criteria voor een fatsoenlijk varkensleven.

Koop direct bij deze boeren zodat het varken, de boer en uzelf profiteren. De varkens krijgen een beter leven, de boer een redelijk inkomen en u (h)eerlijker vlees.

Als deze kleinschalige initiatieven gesteund worden, kunnen de varkensboeren overleven of zelfs uitbreiden, en kunnen zij een inspiratie zijn voor andere varkensboeren om ook voor vijf sterren te gaan! Lees meer…

Varkensinnood.nl
ANBI logo

© Copyright 2017 Varkens in Nood